Ish-shefi i Lincoln John Schofield për t’u bërë trajneri tjetër i U21 i Irlandës së Veriut


Trajneri i ri Below-21 për Irlandën e Veriut do të jetë lojtari i Yorkshire John Schofield.

Isshtë e kuptueshme nga Belfast Telegrafi që menaxheri 56-vjeçar i Barnsley, i cili më parë ishte shefi i Lincoln dhe i stërvitur Doncaster Rovers, do të marrë përsipër Ian Baraclough të liruar 13 muaj më parë pasi u promovua në skuadrën e të moshuarve.

Në mes, Andy Crosby ishte menaxheri i përkohshëm, por ai u bë ndihmësi i shefit të Port Vale muajin e kaluar. Pas një procesi përzgjedhjeje, Federata Irlandeze ka zgjedhur Schofield, i cili ka punuar me Crosby në konfigurimin Under-21, për të marrë frenat në kohë për fushatën kualifikuese për Kampionatin Evropian Beneath-21 që fillon në Shtator.

Gjatë kohës së tij si menaxher nën 21 vjeç, Baraclough gati e udhëhoqi ekipin në finalen e Kupës së Euro. Menaxheri i ri përballet me një detyrë të vështirë për tu afruar, duke pasur parasysh që Irlanda e Veriut është në të njëjtin grup me Spanjën, Rusinë, Sllovakinë, Lituaninë dhe Maltën, dhe vetëm skuadra më e mirë është e sigurt që do të kualifikohet.

Në karrierën e tij të lojës, Schofield kishte dy periudha në Lincoln dhe gjithashtu mori pjesë në mesfushë për Doncaster, Mansfield dhe Hull para se të kalonte në stërvitje. Përveç që ishte komandues i Lincoln, ai ka mbajtur job të menaxherit të përkohshëm në Walsall, Cheltenham dhe Gillingham.

Schofield kishte aplikuar për pozicionin e lirë të trajnerit të Irlandës Veriore Nën-17 dhe Nën-19, i mbushur nga Gerard Lyttle në Shkurt.

Ai tani është gati të drejtojë skuadrën Beneath-21, e cila ka qenë kaq e rëndësishme për të ndihmuar zhvillimin e lojtarëve të rinj në kategorinë e të rriturve.

Ish trajneri i Irlandës së Veriut U-17 dhe U-19 Stephen Frail dhe menaxheri i Dundalk Vinny Perth besohet të jenë kandidatë të tjerë për këtë punë.

Takimi inaugurues i Irlandës së Veriut në kualifikimet e Euro 2023 është planifikuar për 3 shtator në Maltë me një barazim në shtëpi kundër Sllovakisë katër ditë më vonë. Në tetor ata do të përballen me një goditje të dyfishtë tronditëse në Rusi dhe Spanjë para se të përfundojnë vitin duke pritur Lituaninë dhe Maltën.

Shkarkoni Aplikacionin Belfast Telegrafi

Merrni qasje të shpejtë dhe të lehtë në lajmet, sportet, biznesin dhe pikëpamjet më të fundit të Irlandës së Veriut me aplikacionin Belfast Telegraph.

Postuar nga: shorti sotSource link